GYENESINFO


Gyenesdiási Horgász- és Vízisport Egyesület

Elnök: Gombos József
Elnökhelyettes:
Krasznai István
Titkár:
Hársfalvi György

Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth Lajos u. 97
Tel: +36/83 414-507
Web: www.gyenesihorgasz.hu
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook: https://www.facebook.com/gyenesihorgasz

Gondnokok:
Alsógyenesi horgásztanyán: Pencer Gyula, Tel: +36/20 419-4176
Diási horgásztanyán: Ács Gábor, Tel: +36/20/346-9935

Az egyesület 1993-ban alakult, - akkor Gyenesdiási Horgász Egyesületként - egy korábbi más egyesülethez tartozó horgászcsoportból. Tagok száma: 250 fő.

Fő feladatuknak tekintették az alapítók, hogy a tagok rendelkezésére álló – diási - parti csónakkikötőt, az ehhez tartozó partszakaszt a horgászsport céljaikra hasznosítani tudják, a horgászattal kapcsolatos jegyek, engedélyek árusítását is az egyesület önállóan oldja meg.
A taglétszám növekedtével, az addig szabálytalanul, a nádasokba épített egyéni mólók mentén elhelyezett csónakoknak is rendezett helyet biztosított, segítve ezzel az összefüggő nádasok megmaradását, visszaállítását.
Az évek során a tagság részben önállóan, részben a Széchenyi Turizmusfejlesztési Program támogatásával két gyenesdiási csónakkikötőt - a hozzá tartozó tanyaépületekkel - alakított ki, az alsógyenesi és a diási kikötőkben több mint 200 csónak és 10 vitorlás számára. Mindkét tanyán részfoglalkozású tanyagondnokot alkalmaz.
Az egyesület közreműködik önkormányzati rendezvényekben, soknak a helyszínt biztosítja (Öregek Napja, Pünkösdi Családi nap, stb).

Az egyesület célja: a horgászat, csónakázás, vitorlázás népszerűbbé tétele, a községben nyaraló vendégek, illetve a helyi lakosok érdeklődésének felkeltése. Az egyesület a Klubkönyvtárral közösen hagyományos programokat szervez a horgásztanyán (pünkösdi horgászverseny, halászléfőzés).

Az egyesület szolgáltatásai: 
- A csónakkikötőkben elsősorban horgászat céljából 2-2 csónak kölcsönzésére van lehetőség (8-17 óráig, vagy 8- másnap reggel 8 óráig)
- Sporteszközök nyári parti tárolására korlátozott számban lehetőséget biztosítunk, május 01-től szeptember 30-ig terjedő időszakban.
- Vízi csónakhely kölcsönzésére van lehetőség május 01-től szeptember 30-ig korlátozott számban.

A fenti szolgáltatások igénybevételéről érdeklődni a megadott telefon számokon, illetve személyesen a horgásztanyákon lehet a tanyagondnokoknál.