GYENESINFO


1962-ben jött létre, lőtere Gyenesdiáson a Csider-völgyben található, mely egyedülálló gyöngyszeme a magyarországi lőtereknek. A 10 méteres sportlövészettől egészen a 100 méteres precíziós lövészetig minden számot felvonultat és nemzetközi minősítéssel rendelkezik. Három megye vadászainak oktatási és vizsgapontjaként is működik. Országosan a futócéllövő eredményeikkel kiemelkednek.

A klubban 1962-től versengnek a sportlövők, honi és nemzetközi erőpróbákon. Egyre több sikerrel. Már 1985-ben volt nemzetközi eredményük, hiszen Keczeli Zoltán, a jelenlegi vezetőedző Európa-bajnok címet szerzett futóvad lövésben. Az utóbbi időben a jeles tréner lánya, Bianka lett a korosztályos világversenyeken a magyarok aranyoskája . Zsinórban nyert az elmúlt években 38 országos bajnoki aranyat, s többször lőtt országos csúcsot. A legutóbbi ob-n magasabb köregységgel győzött, mint az érvényben lévő világcsúcs. Így hazánkban két körrel a világcsúcs fölött jegyzik az országos rekordot! A közelmúltban a 3 Európa-bajnoki és a világbajnoki aranya után a plzeni vb-ről újabb 2 egyéni világbajnoki címmel, és 2 csapatbronzzal tért haza.

A klub lövészei fennállása óta több Európa és Világbajnoki érmet szereztek, illetve Ángyán József a 2000-ben a Sydney olimpián szerepelt.

2012- óta Major Veronika is többszörös világbajnoki és európa-bajnoki címmel gazdagította a Lövészklub sikertörténetét. 

  • 2012-ben a stockholmi futócéllövő-világbajnokságon a juniorok 10 méteres 40 vegyes számában harmadik volt.
  • 2013-ban az odensei légfegyveres Európa-bajnokságon a junior futócéllövők 40 vegyes versenyében szerzett ezüstérmet. A következő évben két versenyszámban junior Európa-bajnok lett.
  • A 2014-es világbajnokságon a juniorok között első lett a futócéllövők 10 méteres, 40 vegyes és a 20 + 20-as viadalán.
  • A 2015-ös junior Eb-n egy arany és egy ezüstérmet nyert.
  • A 2016-os junior Eb-n a futócél 20+20-as számban egyéniben és csapatban is harmadik volt. A futócél 40 vegyes versenyben egyéniben első, csapatban harmadik volt. Légpisztollyal egyéniben ötödik, csapatban nyolcadik volt.  Légpisztoly vegyescsapatban (Agárdy Vilmos) a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ugyanebben az évben a junior vb-n a futócél 20 + 20 lövéses számában világbajnok lett. Az év végén a legjobb magyar sportlövőjének választották.
  • 2017-ben légpisztollyal valamint futócél 20+20 lövés és 40 vegyes versenyszámban junior Európa-bajnokságot nyert. Futócél 40 vegyes csapatban bronzérmes volt.A 2017-es junior vb-n sportpisztollyal és légpisztollyal is ötödik lett. Csapatban sportpisztollyal nyolcadik, légpisztollyal csapatban első helyezést ért el. A junior Eb-n sportpisztollyal egyéniben bronz-, csapat ezüstérmet szerzett. A 2017-es országos bajnokságon sportpisztollyal az alapversenyben 594 körrel országos csúcsot lőtt. 2017-ben ismét a legjobb magyar sportlövő lett.
  • 2018 januárjában ezúttal légpisztollyal lett magyar rekorder (579 kör). A 2018-as felnőtt légfegyveres Eb-n a futócéllövők 30+30-as versenyében negyedik, csapatban harmadik lett. Futócél 40 vegyesben ötödik, csapatban bronzérmes volt. A légpisztoly vegyescsapatban (Antal Balázs) 20. helyezést ért el. Légpisztollyal egyéniben tizenkettedik, csapatban hatodik lett. A 2018 augusztusában az újvidéki sportlövő Grand Prix-versenyen légpisztollyal 581 körös országos csúcsot ért el. A 2018-as világbajnokságon légpisztoly vegyescsapatban (Tátrai Miklós) 32. lett. Légpisztollyal egyéniben 78., csapatban 16. volt. Sportpisztollyal egyéniben 64., csapatban 13. volt.
  • 2019 februárjában az Újdelhiben zajló világkupa versenyen sportpisztollyal világcsúccsal első lett, amivel olimpiai kvótát szerzett. Két nappal később légpisztollyal is megnyerte a versenyt. A 2019-es légfegyveres Eb-n légpisztollyal bronzérmes, csapatban negyedik volt. 2019. évi Európa játékokon légpisztollyal 23. volt. Sportpisztollyal éppen lemaradt a döntőről. A 2019-es futócéllövő EB-n a 30+30 lövéses számban hatodik, csapatban harmadik helyezést ért el. Vegyescsapatban (Sike József) nyolcadik lett. A 40 vegyes versenyben Európa-bajnok lett. Augusztusban Rio de Janeiróban légpisztollyal világkupa versenyt nyert. A bolognai sportlövő Eb-n sportpisztoly egyéniben ezüst- csapatban bronzérmes lett.
  • A 2020-as légfegyveres Eb-n csapatban (Tobai-Sike Renáta, Fábián Sára) hatodik, vegyes párosban (Tátrai) negyedik, egyéniben tizenhatodik volt. (Forrás: wikiepedia.org)

Asbóth Sándor Huszár és Lovas Hagyományörző Egyesület

Asbóth Sándor Huszár és Lovas Hagyományörző Egyesület

BEFAG Erdész Lövészklub

BEFAG Erdész Lövészklub

Gyenesdiási Asztalitenisz Egyesület

Gyenesdiási Asztalitenisz Egyesület

Gyenesdiási Horgász- és Vízisport Egyesület

Gyenesdiási Horgász- és Vízisport Egyesület

Gyenesdiási Kinizsi Sportkör

Gyenesdiási Kinizsi Sportkör

Gyenesdiási Lovassport Egyesület

Gyenesdiási Lovassport Egyesület

Gyenesdiási Összkerék Autó Motor Szakosztály

Gyenesdiási Összkerék Autó Motor Szakosztály

Gyenesdiási Röplabda Szakosztály

Gyenesdiási Röplabda Szakosztály

Gyenesdiási Tollaslabda Sportegyesület

Gyenesdiási Tollaslabda Sportegyesület

Yacht Egylet Gyenesdiás

Yacht Egylet Gyenesdiás

Infoblokk Kedv Final Felso Erfa

Magyarfaluprogram Logo