2015.06.18. 05:57

Strandok 2015

Gyenesdiás mindkét strandja Pünkösdtől június 5-ig sétányként működik. Tervezett strandnyitás 2015. június 6-án, szombaton.

2015. évben megváltoznak a strandigazolvány kiadásának feltételei:

Állandó lakosok esetében:

• 4-18 év közötti állandó lakos gyermek esetében változás nincs, regisztrációs díj: 500 Ft
• 18 év feletti állandó lakos esetében a strandigazolvány kiváltásának feltétele a helyi adóhatóság igazolása arról, hogy nincs helyi adótartozása, regisztrációs díj: 1000 Ft.

Fürdőegyesületi tag:
• A gyenesdiási lakó- vagy üdülőingatlannal rendelkező fürdőegyesületi tag kedvezményes strandigazolvány kiváltásának feltétele a fürdőegyesületi tagdíj befizetése, valamint a helyi adóhatóság által kérelemre kiállított igazolás bemutatása arról, hogy nincs helyi adótartozása. Egy lakó- vagy üdülőingatlannal rendelkező fürdőegyesületi tag összesen 4 családtag ré-szére kérheti a strandigazolványt.
• A fürdőegyesületi strandbérlet díja felnőttek esetében: 5.000Ft, gyermekek esetében 2.000 Ft.
Egységesen a gyenesdiási állandó lakosok, valamint üdülőtulajdonnal rendelkező fürdőegyesületi tagok harmadik és további kiskorú gyermeke mentesül a regisztrációs díj, fürdőegyesületi tagok esetében az idénybelépődíj fizetése alól. A 4 év alatti gyermekek igazolvány nélkül látogathatják a strandokat.

A helyi adóhatóság igazolása személyesen, postán- vagy e-mailben (gyenesado@t-online.hu) is kérhető. Fürdőegyesületi tagoknak a kérelem-nyomtatvány letölthető a www.gyenesdias.hu/nyomtatványok/adóügyi/adóhatóság igazolása menüpontban.
 
A strandigazolványok kiváltásához továbbá 1 db 1 évnél nem régebbi igazolványkép (idén új igazolványok kerülnek kiadásra), személyigazolvány és lakcímkártya bemutatása szükséges.
A strandigazolványok kiállítása a gyenesi Lidó strand pénztárában történik, május 22- től június 30-ig.