Strandok

Gyenesdiáson két strand áll a vendégek rendelkezésére: a 4 ízben a Balaton legjobb starndjának választott, a Kék Hullám zászló minősítésen a maximális 3 csillagot kapó DIÁSI JÁTÉKSTRAND, valamint a természetközeli hangulatú GYENESI LIDÓSTRAND.

 Bővebb információ a Diási Játékstrandról.

Bővebb információ a Gyenesi Lidóstrandról.

zmény a Diási Játékstrand és a Gyenesi Lidóstrand napi jegyáraiból.

A strandigazolványok érvényesítése és kiváltása változik, új helyszínen a Polgármesteri Hivatalban kerül kiadásra. Kiváltásukhoz egy évnél nem régebbi fénykép és lakcímkártya szükséges.

A regisztrációs díj nem változik, felnőtt 1000 Ft gyermek 500 Ft. Az igazolványokkal való visszaélést a Hivatal szigorúan ellenőrzi és szankcionálja, a strandigazolvány névre szóló és nem átruházható. Jogtalan használat esetén az igazolvány egy naptári évre bevonásra kerül.

Az igazolványok érvényesítésére a Polgármesteri Hivatalban az I. emelet 12-es irodában május 20-tól ügyfélfogadási napokon (Hétfő 8-15:30, Szerda 8-15:30, Péntek 13:00-18:00) van lehetőség.

Az idei évben az igazolványok lecserélésre kerülnek. Az eddig kiadott igazolványok érvényesítésére és az azokkal való belépésre a strandokra nem lesz lehetőség, mindenki részére új igazolvány kerül kiállításra.
Az üdülőtulajdonosok minden ingatlanhoz négy családtag részére válthatnak ki strandbérletet, ha befizetik a helyi adót és a fürdőegyesületi tagdíjat. A fürdőegyesületi tagdíj befizetéséről szóló igazolás valamint a személyi igazolvány bemutatásával tudják a strandigazolványt kiváltani. A harmadik és minden további kiskorú gyermek mentesül a strandigazolvány kiállításáért fizetendő díj alól.

A 2019-es szezontól a strandi jegyárak az alábbi pdf dokumentumban rögzítettek szerint változnak.

Kellemes strandi élményeket kívánunk!

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata