2020.03.30. 11:59

RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEK GYENESDIÁSON A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY MIATT!

2020. március 16.  

RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEK GYENESDIÁSON A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY MIATT!

A Kormány 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelete az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről és a tegnapi napon a Korm. rendeletben foglalt intézkedések kibővítéséhez igazodva Gyenesdiás Nagyközség Polgármestere az alábbi döntéseket hozta:

1. Az oktató nevelő intézményekben (iskola, óvoda és bölcsőde) kizárólag kiscsoportos (max.10 fő/csoport) gyermekfelügyelet biztosított azon szülők gyermekei számára, akik olyan munkát végeznek, amely a vírus terjedésének megakadályozása szempontjából elengedhetetlen - például egészségügyi dolgozók -, és máshogyan nem tudják kisgyermekük felügyeletét megoldani. Ennek jelzése az intézményvezetőknél e-mailben, vagy telefonon lehetséges. Ezúton is köszönjük a mai napon tapasztalt felelősségteljes szülői magatartást és a közös érdekben hozott családi vállalásokat a gyermekek otthon tartását illetően. Aki tud, maradjon otthon gyermekével!

2.Az általános iskolában 8:00-16:00 között ügyintézés folyik. Kérjük, a szülőket, hogy az iskolában maradt felszereléseket, személyes holmikat ez idő alatt a hét első felében vigyék el. Elérhetőségek: 06 30/529-9604.

3. A közétkeztetést a szociális étkezők, a kiscsoportos gyermek felügyeletben lévők és a rendkívül indokolt esetben jogosultak részére folyamatosan biztosítjuk. A konyha működése nem áll le. A további külsős étkezés ellátása bizonytalan időre szünetel. A rendkívüli étkezési igényt emailben a gyenes.konyha@gmail.com címen lehet jelezni. A szociális étkeztetést a mai naptól egyszer használatos ételdobozokban biztosítjuk. Az ételkihordás védőfelszereléssel és fertőtlenítéssel történik.

4. A Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadást szünetel. Az ügyintézéseket kérjük elektronikus levélben vagy telefonon bonyolítani. Személyesen, előre egyeztetett telefonos bejelentkezést követően kizárólag halotti anyakönyvezés végezhető, a házassági szándék bejelentését határozatlan ideig nem fogadjuk.

A Hivatal fontosabb telefonos elérhetőségei:
- Központ, Titkárság: 06 83/312-737/100
- Szociális ügyek, hagyaték, igazgatás: igazgatas@gyenesdias.hu
- Ipar, kereskedelem, népességnyilvántartás: nepesseg@gyenesdias.hu
- Anyakönyvi ügyek: titkarsag@gyenesdias.hu vagy 06 70/9786-899
- Műszak: 06 83/516-000
- Adó: ado@gyenesdias.hu
- Pénzügy: 06 83/511-012

További információk az ügyintézéshez kapcsolódóan: www.gyenesdias.hu

5. A rendelő intézeteket kérjük csak a legszükségesebb esetben keressék fel személyesen. Az orvosi vizsgálathoz előzetes telefonos bejelentkezés szükséges. Házi orvosi elérhetőség: 06 83/316-823. A gyermekorvosi rendelés ideje alatt a váróteremben egyszerre csak 1 felnőtt és 1 gyermek tartózkodhat. A gyermekorvosi rendelés megszokott ideje és helyszíne a mai naptól a következőre módosul: hétfő, szerda, csütörtök: Gyenesdiás, kedd és péntek: Vonyarcvashegy. Telefonszám: 06 83/316-826.

6. A Művelődési Ház és Könyvtár vonatkozásában a következő hetekben a klubélet és könyvtári szolgáltatás szünetel.

7. Kérjük a lakosságot, hogy aki teheti, maradjon otthon, ne látogasson senkit sem, segítsenek embertársaikon azzal, hogy figyelmeztetik a veszélyre őket! Csak nagyon fontos esetekben hagyják el otthonaikat!

8. Kérjük a családokat, akik már tudják, hogy hozzátartozójuk külföldről hazatér vagy már hazatért, készüljenek fel az elszeparált elhelyezésükre, ellátásukra minimum 2 hétig! Amennyiben ez nem megoldható, akkor az egy háztartásban élőkre is vonatkozik a 2 hét vesztegzár!

9. Ezúton is hangsúlyozzuk: különösen vigyázzunk az idősebb korosztályra, mert ők a leginkább veszélyeztetett korcsoport. Az idősek ellátásában önkormányzatunk nyújt segítséget. Kérjük, akinek segítségre van szüksége, igényét az igazgatas@gyenesdias.hu
e-mail címen, vagy a 06 30943 0455 telefonszámot jelezze. Köszönjük!

10.Tartózkodjunk a közösségi programoktól, viselkedjünk felelősségteljesen! Vigyázzunk egymásra!

+1. Az általános országos korlátozó intézkedésekről tájékozódni lehet az ingyenesen hívható információs zöld vonalakon is: 06 80 277455, 06 80 277456

A továbbiakban naprakészen ezen a felületen, továbbá az Önkormányzat weboldalán (www.gyenesdias.hu) folyamatosan tájékoztatást adunk a legfontosabb tudnivalókról.

Együttműködésüket és megértésüket ezúton is köszönjük!

Vigyázzunk egymásra!

Gál Lajos polgármester