Kultúra

GYENES NÉPTÁNC EGYÜTTES

A 90’-es évek elején a település klubkönyvtárában kezdődött a néptánc tanítás. Tanfolyam formájában indult a szülők kérésére a gyerekek számára. 

bővebben ››

KÖZSÉGI KÓRUS

24 tagú, helyi felnőtt hölgyekből áll, főleg községi megemlékezéseken lépnek fel. Az együtteshez a 2007-es évtől csatlakozott 4 férfi, a csoport karakterét megváltoztatva, sokoldalúbbá téve.

bővebben ››

GYENESDIÁSI NÉPDALKÖR

A népdalkör 1991-ben alakult. A 28 fős csoport a Balaton-felvidék és Zala megye népdalkincsét gyűjti és adja elő.

bővebben ››

SZÍNJÁTSZÓ KÖR

A színjátszó kör községünk felnőtt csoportja, melynek tagjai a falu különféle foglalkozású lakosaiból áll. Csoportunk négy éve alakult.

bővebben ››

GYENESDIÁSI DALÁRDA ÉS CITERÁSOK

A 2006-ban alakult, akkor még kizárólag férfiakból álló közösség mára kibővült két hölggyel és alkalmanként feleségek és barátnők is segítettek megjelentetni egy-egy produkciót.

bővebben ››

GYENESDIÁSI IFJÚ CITERÁSOK

2011-ben alakultak. A csoport tagjai nyolc éves koruktól játszanak a Gyenesdiási Citerások csoportjában a Pék családdal. kezdetben a kiskunfélegyházi Kuruc-féle, majd Gáts Tibor által készített citerákon.

bővebben ››

GYENESDIÁSI NÉGYES

A csoport 2011-ben alakult. A Gyenesdiási Dalárda és Citerások csoportjában, a Gyenesdiási Népdalkörben, illetve a Községi Kórusban is éneklő tagoknak a megalakuláskor az volt a célja, hogy a zalai népdalkincs mellett, a különböző tájegységek népzenei anyagából adjon bemutatót citera, tárogató, klarinét és tekerő kísérettel.

bővebben ››