2020.03.15. 14:25

Komposzttelep zárva tart és hamarosan megszűnik

 

Az idei évben a gyenesdiási komposzttelep hamarosan megszüntetésre kerül. Ismételten tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a komposzttelep teljesen betelt, jelenleg ZÁRVA van!

Ennek ellenére sajnálattal tapasztaljuk, hogy a zárva tartás alatt is a telep környékére jelentős mennyiségű zöldhulladékot helyeztek el.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a komposzttelep nyitvatartási idején kívüli, valamint a telep területén túl zöldhulladék elhelyezése SZIGORÚAN TILOS, közigazgatási bírsággal sújtható.

Ezeknek a szabályoknak betartását szigorúan ellenőrizni fogjuk.
Nagyobb mennyiségű faág, fanyesedék a cserszegtomaji (hadi út melletti) komposzttelepen helyezhető el, vagy a keszthelyi KETÉH lerakójában.(A cserszegtomaji komposzttelep nyitva tartási ideje: H-P: 8-16 óráig.)
 
Nettó árai:
- nagyplatós tehergépjármű 7,5 t össztömeg felett: 8000 Ft
- kisplatós tehergépjármű 7,5 t össztömegig, nagyméretű utánfutó: 4500 Ft
- kisméretű, egytengelyes utánfutó 1 t össztömegig: 2500 Ft

2020 tavaszi időszakában átmenetileg a tűzgyújtási tilalom feloldására kerül sor. Ezt március 20-át követően hétköznaponként - a hétvégék és az ünnepnapok kivételével- lehet megtenni.  A közterületen való égetés továbbra sem engedélyezett!

Kérjük, hogy lehetőség szerint a frissen vágott, nyers zöldhulladékot ne égessük! A felesleges füstöléssel ne károsítsuk környezetünket és egészségünket.

2020. őszétől rendszeres háztól történő zöldhulladék szállítást szeretnénk bevezetni, mely megoldaná a fenti helyzetből fakadó problémákat.

Továbbra is szorgalmazzuk a házi komposztáló edények beszerzését és a házi komposztálást!

Kérjük szíves megértésüket és együttműködésüket!

Gál Lajos
polgármester

Czibor Zoltánné
jegyző