>
2019.06.07. 10:33

KLASSZ A PARTON GYENESDIÁSON

 2019. július 27-28., DIÁSI JÁTÉKSTRAND

Cimbora Családi Fesztivál

GYENESDIÁS
Diási Játékstrand
Esőhelyszín: Polgármesteri Hivatal

2019. július 27., szombat,
10-16 óra - Sokszínű Balaton - interaktív balatoni játéktér

A játékok segítségével a gyerekek elsősorban a Balaton élővilágával, állatokkal és növényekkel ismerkedhetnek meg. A kézműves programokon együtt alkothat a család, nyári emlékeket készíthetnek.

11 óra: Legyél a Cimboránk - a Cimbora Együttes interaktív verskoncertje
„Legyél a Cimboránk!” című interaktív vers- és mesekoncertjeinken megkeressük elveszett cimboránkat a gyerekek segítségével úgy, hogy közös játékra, éneklésre és versmondásra biztatjuk őket. Nem gondoljuk, hogy a gyerekeknek illedelmesen kell ülniük a produkció alatt, ezért műsorunk interaktív: a gyerekek bekiabálhatnak, felléphetnek a színpadra. Az előadás sokkal inkább róluk szól, mint rólunk, arról, hogy felfedezzék a zenében és versekben lüktető ritmust, az önmagukban rejlő játékosságot, és a tehetséget arra, hogy énekeljenek és verset mondjanak. Síppal-dobbal csörgőkkel zenélik ők is végig koncertünket és énekelve, játszva kerülnek közelebb egymáshoz és a versekhez. Célunk, hogy megszeressék az élő muzsikát, hogy később is rendszeres koncertjáró váljék belőlük. „

Az együttes tagjai:

Juhász Csaba (gitár)
Korhecz Imola (vers, mese, ének)
Podhorányi Zsolt (billentyű)
Schneider Szilveszter (ütőhangszerek)
Veér Bertalan (hegedű)


14 óra- Balaton szabadon

Fiatal művészek könnyed zenés programja nemcsak klasszikus szerzőktől
A MOL Alapítvány tehetségtámogató program nyerteseinek koncertje
Nemes Réka (fuvola), Csőke Flóra (csello)
Közreműködik: Hotzi Panni (zongora), Bánfi Barna (szaxofon)


2019. július 28., vasárnap


10-16 óra: Sokszínű Balaton - interaktív balatoni játéktér

10 -12 óra: Színek a szélben –Harmati Zsófia festőművész képzőművészeti foglalkozása

11 óra: Jazz játszótér - Dés András, Fenyvesi Márton, Bacsó Kristóf gyermekprogramja
A jazzjátszótéren nincs hinta, nincs csúszda, nincs mászóka és nincs homokozó. Hogy akkor mivel lehet ott játszani? Gondolatokkal, érzésekkel és mindenekelőtt: hangokkal meg ritmusokkal. No és persze egymással, ahogy arra Dés András és zenésztársai mutatnak példát. Mert számukra a közös rögtönzés, mint minden igazán komoly játék, elsősorban a figyelemről és az odafigyelésről szól. A három nagyszerű muzsikus együtt találja ki a gyerekekkel a rögtönzések témáját és együtt építik fel a zenét. Ahogy Dés András fogalmaz: „A gyerekekkel való közös játék, improvizálás arról szól, hogy mi, a jazz-zenészek, és a gyerekek kölcsönösen adjunk egymásnak valamit. Ők a frissességet, az előítélettől mentes nyitottságot, a játék felhőtlen élvezetét, mi meg azt, amit megtanultunk arról, hogy miként lehet mindezt átültetni a zenébe – dallammá, harmóniává, ritmussá tenni. Hogy miként tanultunk meg figyelni egymásra, élvezni, szeretni és tisztelni egymás játékát.”


11 és 15 óra:
Békakirály- átváltozás a vízen - óriásbábos performance - Alela Kulturális Egyesület

A vízen úszó hatalmas békafigura váratlanul jelenik meg a tavon, zenével és különleges mozgásával hívja fel magára a figyelmet. A vizibiciklire szerelt óriásbáb nagy szemeivel végigpásztázza a partot, s közben dalokban fogalmazza meg érzéseit. Úszik, énekel és várja a lányt, a királylányt, hogy segítsen átváltozni, újra emberré válni. A lány elfogadja őt s az óriási béka a szemünk előtt változik át. A zene örömtáncra vált! A víz szerves része a produkciónak, a jelenetben színházi, zenei és különleges látványelemeket használnak az alkotók. .A vízpartról jól látható az 5 méteres figura, amely egyedi vizuális élményt ad felnőttnek, gyereknek egyaránt.

Szereplők: Baranyai Anita, Danny Bain, Érsek-Csanádi Gyöngyi, Széplaki Márk
Tervező: Bodnár Enikő és Mészáros Gábor
Rendező: Székely Andrea


16.30: Bakos Árpád Trió ( Vajdaság) koncertje és hangszerbemutatója
A zenekar a magyar népzene ősi elemeit ötvözi balkáni ritmusokkal és keleti zenei hagyományokkal. Eredeti népzenét, valamint markáns átdolgozást egyaránt játszanak. A közismert hangszerek mellett eszköztárukban megjelennek az egzotikus balkáni hangszerek is, mint a tapan, a def, a tarabuka, a tambura, a macedón kaval, a koboz. Zenéjükben úgy elevenedik meg egy közös zenei nyelv és forma- a Balkán és a Kárpát-medence dallamvilága - hogy közben mindannyian megtartják saját zenei és szellemi hagyományaikat. Kortárs népzene ez: a múltban gyökerező, de a mában élő. Az együttes tagjai aktív színházi emberek, jazz zenészek, népzenészek - a közép- európai és keleti népzene követői.

Az együttes tagjai:
Bakos Árpád (ének, koboz, tambura, fúvós hangszerek)
Balša Pešikan ( hegedű, tambura, szaz)
Franczia Dániel (derbuka, kanna, cajon)Aktuális információk
https://klasszaparton.hu/
https://www.facebook.com/Klassz-a-pARTon

Rendező: Cimbora Alapítvány

Kiemelt támogató: Szerencsejáték Zrt.
Támogatók: Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata
Nemzeti Kulturális Alap
Nagyon Balaton
MOL Alapítvány

Turisztikai oldalunk

gyenesdias-destour-portal

Eseménynaptár

2019. Június
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
2019.06.17. 11:03

Testvértelepülésünk