KÖZSÉGHÁZA


Projekt címe: A Festetics örökség bemutatását és hálózatba kapcsolását célzó termék- és infrastruktúrafejlesztés I. ütem
Projektazonosító: GINOP-7.1.9-17-2018-00015


Kedvezményezett neve: Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (konzorcium vezető), Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft., Hévíz Város Önkormányzata, Keszthely Város Önkormányzata, Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata, Balatongyörök Község Önkormányzata, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Balatoni Borkultúra Alapítvány.
Támogatás mértéke: 100%
Projekt fizikai befejezése: 2023. 09. 30.
Projekt összköltsége: 1.251.426.114 Ft

 Projekt tartalma:

A projekt keretében megvalósult fejlesztés célja az volt, hogy Festetics-örökség néven létrehozzon egy olyan, több településen átívelő tematikus turisztikai terméket, amely hálózatba kapcsolja a projektben érintett helyszíneket, és olyan, négyévszakos kulturális kínálatot hoz létre, amely egész évben képes minőségi programkínálatot nyújtani.

A Festeticsek örökségéhez tartozó ikonikus helyszínek fejlesztését célzó projekt keretében megújul a Hévízi Tófürdő körüli sétány, a Festetics-kastély díszkivilágítása és hangjátéka. A Balatoni Múzeumban szabaduló szoba létesül, a Festetics Imre Állatparkban új játszótéri elemek és tájékoztató táblák kerülnek kihelyezésre, a gyenesdiási Természet Háza Látogatóközpontban pedig VR-tartalomfejlesztés valósul meg, emellett megújul a Georgikon Múzeum. A projekt további elemét képezi a gyenesdiási Fűszerkert és Forrás tanösvény kialakítása, a Festetics Vágtához vezető út felújítása, valamint a balatongyöröki Szépkilátó (Lady Hamilton emlékhely létrehozása) megújítása.

 

 Gyenesdiási fejlesztés:

Megújult a Festetics Vágtához vezető út (Iparosok útja).
A Festetics Imre Látogatóközpont melletti területen játszótér létesült.
Festetics Fűszerkert és Herbárium került kialakításra (Malom utca).
Malom utca burkolatának javítása, felújítása valósult meg.
370 méter hosszú Tanösvény került kialakításra a Szent János Forrástól.

További információ: festeticsorokseg.hu

 

Infoblokk Kedv Final Felso Erfa

Magyarfaluprogram Logo