>

Gyenesdiási Röplabda Szakosztály

Gyenesdiás 2004. - től rendszeresen ad otthont a nyári Országos Strandröplabda (profi – amatőr) versenyeknek.

A versenyek megrendezésével, lebonyolításával kapcsolatosan minden alkalommal és minden helyen, akár a versenyzők, rendezők, akár a nézők, vendégek részéről csak jó, sőt dicsérő, elismerő vélemények érkeztek, érkeznek hozzánk, nem csak belföldről, hanem külföldről is! Külön is elismerőleg szolgált, bárhol hangzott el a Gyenesdiás versenyhelyszín név, csupa elismerő szavakat, véleményeket hallottunk, kis túlzással márkanévvé váltunk!

Ennek a jó hírnévnek a megtartása érdekében eddig is és ezután is mindent telhetőt megtett és a jövőben is megtesz a település. A nyári versenyek hatására egyre több gyermek (fiú, lány, idősebb, fiatalabb) érdeklődése irányult, egyre nagyobb mértékben a strandröplabdán keresztül a röplabdasport megismerése irányába! A strandröplabda játék - mint külön önálló olimpiai sportág- szépsége, érdekessége, egyedi specialitása, rekord gyorsasággal kezdte el növelni azoknak a gyerekeknek a számát, akik még jobban, még alaposabban meg akartak, meg akarnak ismerkedni a röplabdával. A Gyenesdiás Diási Játékstrandon 2009. évtől nyáron folyamatosan a versenyek mellett standröplabda táborok kerülnek megtartásra, neves röplabdás szakemberek vezetésével. Az egyre növekvő igények miatt, ezeket a röplabdás táborokat minden évben megszervezzük. A nyári idény után a teremben folyik a röplabdaképzés.

A szakosztály edzésein résztvevő gyermekek egyre növekvő létszáma jelenleg 45 fő, a kezdeti 15 képest. Ezt kell összevetni azzal, hogy Gyenesdiáson eddig soha nem volt röplabdasport, a szó szoros értelmében a nulláról, a semmiből nőtte ki magát a helyi röplabdázás. A Röplabdaszakosztály a Gyenesdiás KINIZSI Sk. Egyesületen belül működik. A 2008. év végén megalakult szakosztály tagja a Magyar Röplabda Szövetségnek. A gyerekek képzése 2009. elején kezdődött el Takács József testnevelő tanár, röplabda szakedző irányításával. Jelenleg három korcsoportban folynak az edzések. A legkisebbek 8-10 éves gyerekek (kezdők) edzését Juhász Mónika irányítja, a haladókkal Takács József foglakozik, a Magyar Bajnokság NB. II. – ben szereplő csapat irányítását Suba Zoltán végzi. A Röplabdaszakosztály vezetője Nagy Ferenc, segítője Király András. A szakosztály teljesen nyitott, nemcsak a helyi gyerekek vehetnek részt az egyesület munkájában, hanem - amint a jelenlegi sportolói létszám is bizonyítja- a környék településein lakó gyerekek is. Célunk, hogy a térség röplabdabázisává váljunk, ahol minden a röplabdázást megtanulni akaró, röplabdázni kívánó gyermek és felnőtt is megtalálja a számítását.

Ezért továbbra is várjuk a jelentkezőket az Egyesületünkbe!

Turisztikai oldalunk

gyenesdias-destour-portal

Eseménynaptár

2019. Aug
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2019.08.22. 11:21

Testvértelepülésünk