GYENESDIÁSI ASZTALITENISZ SPORTEGYESÜLET

Elnök: Kovács Tamás
Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 91.
Tel: +36 30/423-2352
E-mail: siska58@freemail.hu

A Gyenesdiási Asztalitenisz Sportegyesület, mint szakosztály 1976-ban alakult, akkor még a Kinizsi Sportegyesület keretein belül a járási osztályban.
A járási bajnokság többszöri megnyerése után 1985-ben megnyerte a megyei bajnokságot. Majd az 1990-es években ezt háromszor megismételve felkerült az NB-III-ba, ahol több éves sikeres szereplés után Gyenesdiáson először az NB-III megnyerése után, NB-II-es csapata lett a nagyközségnek.
2003-as évben önállósodott a szakosztály és megalapította a Gyenesdiási Asztalitenisz Sportegyesületet 14 taggal. Három csapattal vágott neki a bajnokságoknak, egy NB-III-as, egy megyei és egy serdülő csapattal.
Serdülő csapatunkat Hévíz várossal közösen indítottuk a bajnokságban, ahol három bronzérmet, két ezüstérmet szereztünk.

Célunk az NB-III-as bajnokság megnyerése (jelenleg a második helyen áll a csapatunk), a második csapatunkkal az érmes helyezés elérése a megyei bajnokságban, a fiatalok beépítése a felnőtt csapatba.

Egyesületünknek nagy segítséget nyújt Gyenesdiás Önkormányzata, melynek segítségével adogatógépet és új ping-pong asztalokat sikerült vásárolnunk, továbbá Gyenesdiás általános iskolája, a  Kárpáti János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, ahol mérkőzéseinket teljesen térítésmentesen játsszuk.

Az egyesület vezetősége:
Elnök: Kovács Tamás
Szakosztályvezető: Kovács Gyula
Ellenőrző bizottság elnöke: Dr. Tóth Gábor
Ellenőrző bizottsági tag: Száller Gábor, Bontó Ferdinánd
Tagok: Szollár Csaba, Darvas Balázs, Vadas László, Kovács Renátó, Huppán András, Pad Ágoston, Barabás Balázs, Bujtor Tibor és Dobrovszky Zoltán.