>

Befektetési lehetőségek Gyenesdiáson 2015

 Gyenesdiás számos befektetési lehetőséget kínál mind turisztikai, úgy ipari és termelői ágazat iránt érdeklődők számára.
 

A településen működő alapítványok és egyesületek révén Gyenesdiás szellemi, kulturális, sport és egy élete élénk. Az országban elsőként itt alakult TDM-rendszerű Turisztikai Egyesület, amly teljes felelősséggel kezeli és irányítja a helyi turisztikát, de más civil szervezetek is tevékenyen vesznek részt a település fejlesztésben.

A település beépített területei szinte teljes közművesítettséggel rendelkeznek. A csatorna- és ívóvíz, gáz- és elektromos hálózat kiépült és a csapadékvíz-elvezetés megvalósításában is jelentős lépéseket tettünk. A kábel TV és a telefon lefedettség 100%-os, a megfelelő térerő mindenütt biztosított.re Magyarország nyugati határától, a Nyugat-Dunántúli Régióban, a Balaton partján, a Keszthelyi-hegység lábánál fekszik 18,5 km2 területen. Lakosssága 4000 fő, amely a főszezonban itt tartozkodó üdülőkkel együtt akár a 20.000 főt is elérheti. A település szomszédos Keszthellyel, a jelentős történelmi és kulturális várossal és csupán 6 kilométerre fekszik Hévíztől , a világhírű gyógyfürdővárostól és 15 kilométerre a sármelléki repülőtértől.

A mai község életét elsősorban a turizmus határozza meg, ami a Balatonnak, a Keszthelyi-hegység természeti környezetének, kirándulóhelyeinek, akörnyék látnivalóinak, a helyben kiépült turizmus-infrastruktúrának és a helyi lakosság vendégszeretének is köszönhető.A településen működő alapítványok és egyesületek révén Gyenesdiás szellemi, kulturális, sport és egy élete élénk. Az országban elsőként itt alakult TDM-rendszerű Turisztikai Egyesület, amly teljes felelősséggel kezeli és irányítja a helyi turisztikát, de más civil szervezetek is tevékenyen vesznek részt a település fejlesztésben.
A település beépített területei szinte teljes közművesítettséggel rendelkeznek. A csatorna- és ívóvíz, gáz- és elektromos hálózat kiépült és a csapadékvíz-elvezetés megvalósításában is jelentős lépéseket tettünk. A kábel TV és a telefon lefedettség 100%-os, a megfelelő térerő mindenütt biztosított.

A fejlesztési lehetőségek a mai kor igényeihez igazodva, környezettudatos, értékálló és előremutató beruházásokat jelentenek.
A település jelentős anyagi és szellemi energiákat fordít a fenntartható fejlődésre, megteremtve a gazdasági, kereskedelmi , turisztikai fejlesztések lehetőségeit úgy, hogy közben az élhető település ideája szem előtt tartásával.
 

Turisztikai oldalunk

gyenesdias-destour-portal

Eseménynaptár

2019. Május
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
2019.08.22. 09:33

Testvértelepülésünk