BEFAG Erdész Lövészklub

 1962-ben jött létre, lőtere Gyenesdiáson a Csider-völgyben található, mely egyedülálló gyöngyszeme a magyarországi lőtereknek.

A 10 méteres sportlövészettől egészen a 100 méteres precíziós lövészetig minden számot felvonultat és nemzetközi minősítéssel rendelkezik. Három megye vadászainak oktatási és vizsgapontjaként is működik. Országosan a futócéllövő eredményeikkel kiemelkednek.

A klubban 1962-től versengnek a sportlövők, honi és nemzetközi erőpróbákon. Egyre több sikerrel. Már 1985-ben volt nemzetközi eredményük, hiszenKeczeli Zoltán, a jelenlegi vezetőedző Európa-bajnok címet szerzett futóvadlövésben. Az utóbbi időben a jeles tréner lánya, Bianka lett a korosztályos világversenyeken a magyarok aranyoskája . Zsinórban nyert az elmúlt években 38 országos bajnoki aranyat, s többször lőtt országos csúcsot. A legutóbbi ob-n magasabb köregységgel győzött, mint az érvényben lévő világcsúcs. Így hazánkban két körrel a világcsúcs fölött jegyzik az országos rekordot! A közelmúltban a 3 Európa-bajnoki és a világbajnoki aranya után a plzeni vb-ről újabb 2 egyéni világbajnoki címmel, és 2 csapatbronzzal tért haza.

A klub lövészei fennállása óta több Európa és Világbajnoki érmet szereztek, illetve Ángyán József a 2000-ben a Sydney olimpián szerepelt.

Major Veronika 2016-ban aranyérmet szerzett a junior futócéllövők 10 méteres 20+20 lövéses számában a németországi Suhlban zajló futócéllövő-világbajnokságon.