2019.04.19. 11:32

BALATONI BARISTA BAJNOKSÁG

 2019. május 11-én A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben Gyenesdiáson

Ízek, illatok, látvány – kávéshow Gőzölgő, ébresztő, illatos, zamatos: sok minden eszünkbe juthat a kávéról, de gondolunk-e arra, hogy szép is lehet? Keressük a régió legjobb kávémesterét 2019-ben is!

Egy jó kávé mellett barátságok szövődnek, szerelmek lobbannak lángra, üzletek köttetnek. Illata ébreszt reggel, felélénkít délben, s elcsábít délután. Gőzölgő, krémes, zamatos és művészi is lehet. Hogy hogyan?
Ez is kiderül a harmadszor megrendezésre kerülő Balatoni Barista Bajnokságon 2019. május 11-én A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben Gyenesdiáson!

A rendezvény a szakmai megmérettetés mellett tanulási lehetőséget jelent, a tökéletesen elkészített és szépen díszített kávék és forró italkülönlegességek pedig a laikus és kávékedvelő közönség számára nem csak látványt, hanem különleges ízélményeket is kínálnak.

Tájékoztatásul az előző bajnokság részletes leírása.

Barista:
Minden résztvevőnek 15 perc áll rendelkezésére, hogy a zsűri részére elkészítsen és felszolgáljon:
– 4 adag espresso kávét
– 4 adag cappuccino-t
– 4 adag saját készítésű kávéitalt
A verseny bírálata a SCAE, WCE szabályzata alapján történik. A versenyzők saját kávékeverékkel is nevezhetnek.

Koktél:
Keressük a nyár legfrissítőbb koktélját. A verseny Fancy Drink kategóriában kerül megrendezésre. Várjuk azok jelentkezését, akik kreatív elképzeléseik szerint megalkotott, eddig nyomtatásban még meg nem jelent fantázia itallal neveznek a rendezvényre.
A receptek elkészítése során a következő szabályokat kérjük betartani.
Az ital összetevőinek száma hét alkotóelem lehet, mennyisége maximum 30cl.
Az italok vagy a poharak dekorálására csak ehető, fogyasztásra alkalmas a helyszínen elkészített dísz használható. A „szúrkák” és egyéb rögzítő eszközök használata engedélyezett.
A versenyzők saját italaikkal, anyagaikkal, eszközeikkel, poharaikkal versenyeznek. Jeget a rendező biztosít.

A bajnokságon való részvétel ingyenes. Szeretettel várunk minden magát megmérettetni vágyó barisát, bártendert, koktélmestert, műkedvelőt és érdeklődőt a versenyen!
A versenyt Gyenesdiáson, A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben rendezzük meg a Nyitott Balaton programsorozat részeként.

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, várjuk jelentkezését e-mailben vagy telefonon!
Somogyi Zoltán
+36 20/938-1588

Forrás: gyenesdias.info.hu