2015.10.06. 14:03

Aktuális gasztronómiai rendezvények

 2015. szeptember 25- október 4.

Borvacsora Trombitás Tamással
Időpont: 2015. szeptember 25. , 17.00
Helyszín: Gyenesdiás, Darnay pince, Darnay u. 10.

Rendhagyó bormustra: beszélgetés Trombitás Tamással (MIAKŐ étterem). Ezúttal zene helyett inkább beszélgetünk az egyetlen Munkácsy-díjas borásszal zamatos borok és finom falatok mellett.
A Balatoni kurzusok őszi fordulójának programjaként szeretettel invitálunk mindenkit, hogy legyen részese egy izgalmas beszélgetésnek borokról, gasztronómiáról és kultúráról.
„… mert a Balaton és környéke nemcsak nyáron lehet izgalmas.”
Meghívott vendég: Trombitás Tamás, Munkácsy-díjas képzőművész és borász, a köveskáli Miakő Étterem (és egyben borbár) megálmodója, a szentbékállai Trombitás Borház tulajdonosa.
A jóízű beszélgetéshez finom falatokat kínálunk, melyekhez a Trombitás Borház nemes nedűit kóstolhatják vendégeink.

Menü:
Fogadó petrencerudak, szíverősítővel
Gyenesi „ficánka”
Sajnálom-sajttálon
”Emlékek”
Egy „túróst” pohárban
Részvételi díj: 3.500 Ft
Az esten korlátozott létszámban tudjuk fogadni vendégeinket. Kérjük, jelezzék asztalfoglalási igényüket, mert csak így tudjuk biztosítani Önök számára a helyet.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy a kurzus időpontját módosítsák.

Jelentkezés és bővebb információ:
Somogyi Zoltán Max
bk@maxgastro.hu
+36 31 317-9743
www.facebook.com/BalatoniKurzusok
Rendező: Balatoni kurzusok-Somogyi Zoltán MAX
-----------------------------
Gyenesi Íz-lelő
2015. szeptember 26.,  10:00-22:00
Gyenesdiás - több helyszín

Izgalmas gasztronómiai program Gyenesdiáson a Nyugat-Balaton üdülőfalujában. Finom ízek, nemes borok, szórakoztató programok, poharak csengése, fény az éjszakában: kóstoljon bele az élményekbe Gyenesdiáson!

Szeptember 26-án egész napos gasztro-rendezvényre várjuk az érdeklődőket.

A Gyenesi Íz-lelő programhoz a Karám büfé, a Piroska csárda, a Sportház, a Szent Ilona csárda, a Torony csárda és a Darnay pince is csatlakozott. Minden helyen háromfogásos degusztációs menüvel és borkóstolóval is várják a vendégeket (a gyerekeket szörpökkel), akiket műsorokkal is szórakoztatnak.

Egy belépőjegy megváltásával a vendégek maguk választhatják ki, melyik három helyszínen ízlelik meg a külön erre a napra összeállított ételsort, s a hozzá kínált helyi vagy környékbeli nedűket. A helyszínek között lovaskocsi jár majd, mellyel – korlátozott létszámban – juthatnak el egyik helyszínről a másikra a résztvevők. A nap a Darnay pincénél zárul, ahol itt napközben kézműves bemutatók és foglalkozások, érdekes beszélgetések is várják a közönséget, akik helyi termékekkel is ismerkedhetnek, s fellépők is szórakoztatják a közönséget. Az est különleges programokkal ér véget, melyeken egy esti belépőjegy megváltásával azok is részt vehetnek, akik napközben nem kóstolták végig Gyenesdiás ízeit.

Részletek és jegyvásárlási lehetőség hamarosan a www.balatonikurzusok.hu oldalon.

További információ:
Somogyi Zoltán Max
maxgastro@gmail.com

------------------------

I.Bio-Gasztro Hét Gyenesdiáson a ZÖLDHÁZ-ban

2015. szeptember 28 - október 04.


Az első alkalommal megszervezett hét során igyekszünk bemutatni a hazai bio termelők-feldolgozók széles választékát a lakosság és a vendéglátóipar számára. A beszerzési lehetőségekhez igazodva a ZÖLDHÁZ saját termékein kívül a hét minden napján más-más hazai alapanyagok bemutatója,kóstolója és vásárlása lesz biztosítva.
Amennyiben a Partnereink meg tudják oldani, úgy személyesen is képviselni fogják termékeiket,és igény esetén lehetőség lesz a folyamatos ellátás megbeszélésére is.
Bíró Sándor gyenesdiási biokertész termékeinek vásárlási lehetősége a hét minden napján,kertészetének látogatása egyeztetett időpontokban.

A programokkal kapcsolatos egyre pontosabb információk a www.gyenesdias.info.hu ; www.biokontroll.hu és a www.zoldhazec.hu honlapokon