2018.05.07. 13:37

7. osztályos "Határtalanul" kirándultak Erdélyben

A kirándulás az Emberi Erőforrás Minisztérium Határtalanul programjának támogatásával valósult meg
Projekt azonosító: HAT-17-01-2017-00400

A gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedik osztályos tanulói 2018. április 23-28-e között az EMMI Határtalanul! pályázati forrás (HAT-17-01-2017-00400 pályázati azonosítóval ellátott projekt) keretében Erdélyi utazáson vehettek részt.

Az egyhetes kiránduláson összesen 33 gyermek vehetett részt, 3 kísérővel, akik Csíkszenttamás testvértelepülés felé haladva először Kolozsvár nevezetességeit tekintettük meg: Mátyás szobor, Mátyás szülőháza, Házsongrádi temető. Másnap a Petőfi-szobor és Petőfi-obeliszk kerestük fel Marosvásárhelyen. Csíkszenttamásra megérkezve a csapatot meleg vendégszeretet fogadta, ahonnan a következő napokban csillagtúra szerűen tettek kirándulásokat: Tarisznyás Márton Múzeum és az Örmény Templom megtekintése Gyergyószentmiklóson, a Békás szoros és Gyilkos-tó felkeresése. Mádéfalvi veszedelem emlékművének megtekintése-a csíksomlyói Mária-kegyhely felkeresése, az ezeréves határ és a Rákóczi-vár romjainak megtekintése Gyimesen. Jártunk a Tordai-hasadékban és a sóbányában. Hazafelé a Szent Ferenc alapítványt látogattuk meg Nagyszalontán, ahol őszinte hálával fogadták tőlünk az összegyűlt adományokat. Utolsó állomásunk az Arany János szülőház és az Arany János múzeum volt.   

 

A kirándulás a gyerekek számára pótolhatatlan és felejthetetlen élményeket szerzett. Határtalan köszönet  illeti a program megvalósulásában résztvevő aktív tanárokat és vendégfogadó barátokat!