2018. 12. 17. - Hétfő, 20:55 - Névnapok: Lázár
 • Nyelvek

Gyenesdiás Önkormányzatának hivatalos oldala

Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda

Cím:
Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2.

Telefonszám:
83/313-557

Intézményvezető:
Világos Csabáné

Szakmai vezető:
Tótok Leventéné

BÖLCSŐDE


Cím: Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2.
Telefonszám: 83/310-557
E- mail: titkar@gyenesovi.t-online.hu
Intézményvezető: Világos Csabáné
Szakmai vezető: Tótok Leventéné

Intézmény bemutatása:

Bölcsődénk a gyermekek egyéni igényeihez igazodva biztosítja a fejlődésükhöz szükséges tárgyi, és személyi feltételeket.
A nevelő munka a családnevelésre épül, azt kiegészítve szolgálja a gyermek fejlődését. A gyermek harmonikus fejlődése-fejlesztése szempontjából fontos, hogy a két közeg együttműködjön, nevelő, szocializáló tevékenységét összehangolja. A bölcsőde az első intézmény, amellyel a család kapcsolatba kerül, megalapoz egy nyílt demokratikus elveken alapuló együttműködést. Bölcsődénkben a nevelés-gondozás családias, derűs, nyugodt légkörben folyik.

Célunk:
 • A lehetőségek figyelembevétele mellett a családok részéről felmerülő igényeket kielégítsük, ezzel hozzájárulva a bölcsődés korú gyermekek egészséges fejlődéséhez.
 • Boldog gyermekeket neveljünk, akik tudnak vidáman játszani, felszabadultan örülni, tevékenykedni, hatalmas mozgásigényüket kielégíteni. Érdeklődnek, kíváncsiak, szeretnének minél többet megtudni az őket körülvevő világból.
 • Tevékenységükben használják fel tapasztalataikat. Szókincsük gyarapodjon, beszédkészségük folyamatosan fejlődjön.
 • Tanuljanak meg önállóan öltözködni, kulturáltan étkezni, tisztálkodni, stb. Mindehhez keretet ad a gyermek korához és fejlettségéhez, egyéni szükségleteihez igazodó rugalmas bölcsődei napirend, mely figyelembe veszi a család szokásait is.
 • Minden kisgyermek fejlődéséhez azonos esélyek biztosítása.

Intézmény tárgyi felszereltsége:

Az épület már külső megjelenésében is egyedi. Színes homlokzata hívogató, barátságos. Nagy, tágas udvar fogadja a gyermekeket és szüleiket. A főbejárat előcsarnokában található a babakocsi tároló és innen lehet megközelíteni a bölcsőde többi helységét is.
Két csoportszobában összesen 24 fő kisgyermeket tudunk fogadni. Az egyik csoportba a korban fiatalabb gyermekek kerülnek elhelyezésre, a másikban a korban nagyobbacskák. Mindkét csoportban megvalósul a „saját gondozónő” rendszer. Ez azt jelenti, hogy egy kisgyermeknevelőhöz 5-7 kisgyermek tartozik. Ő követi figyelemmel a gyermekek fejlődését és azt dokumentálja is.
A csoportok világosak, hangulatos dekorációval díszítettek. A gyermekek öltöztetésére szolgál az átadó helyiség, melyben zárt öltöző szekrények vannak. Tálalókonyhát üzemeltetünk a megfelelő kiszolgáló helyiségekkel. A készételt az önkormányzat konyhája biztosítja számunkra. A személyzet komfortos öltözőhelységet kapott és több raktárhelyiségünk is van.

Intézmény személyi feltétele:
• 4 fő kisgyermeknevelő
• 2 fő kisegítő
• 1 fő udvaros 

Beiratkozás:

Minden év tavaszán, előre meghirdetett időpontban lehetőség van a bölcsődei beiratkozásra. A felvétel az adott év szeptemberétől kezdődik és folyamatos.


Családlátogatás, beszoktatás:
Minden felvételt nyert kisgyermeket meglátogatunk, még a bölcsődébe kerülés előtt. Célunk, hogy saját otthoni környezetében találkozzon a gyermek a kisgyermeknevelőkkel, kötetlenebb ismerkedésre nyílik lehetőség.
Minden gyermeknek biztosítjuk a szülővel történő folyamatos és fokozatos beszoktatás lehetőségét. A beszoktatás általában két hét.

Napirend:

Folyamatos, rugalmas alkalmazkodik a csoport életkorához.
Minden nap közel azonos időben történik minden, ezzel is a gyermekek biztonságérzetét kívánjuk erősíteni.

Programok:

Éves munkaterv alapján dolgozunk. Minden hónapban igyekszünk az évszaknak és az ünnepeknek megfelelő programokat szervezni.
 • Ősszel ismerkedési délutánt tartunk Tökparti keretében.
 • December elején a gyermekek legnagyobb örömére hozzánk is ellátogat a Mikulás.
 • Karácsonyfát nem állítunk, de az ünnepre való hangolódást fontosnak tartjuk, ezért minden héten meggyújtjuk az adventi koszorún a soron következő gyertyát.
 • Farsangi mulatsággal űzzük a telet.
 • Minden évben az új szülőknek lehetőséget biztosítunk a bölcsődei élet kóstolgatására nyílt nap keretén belül.
 • Tavasszal a húsvéti nyuszinak fészket készítünk, melybe beleteheti az ajándékait.
• Természetesen a gyereknap nálunk sem maradhat el, ezen a napon hagyományosan a kisgyermeknevelők egy mesejelenetet adnak elő.
Remélem bemutatkozásunkkal felkeltettük a leendő bölcsődés gyermekek szüleinek az érdeklődését, ha igen kérdésükkel, bizalommal forduljanak intézményünk munkatársaihoz.


 

Turisztikai oldalunk

gyenesdias-destour-portal Online strandjegy

Eseménynaptár

2018. December
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
2018.12.17. 20:55

Testvértelepülésünk